Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Sabtu, 17 Januari 2009

Seks Oral...


Seks oral merupakan aktiviti-aktiviti seks yang termasuk perilaku kegunaan mulut, lidah, dan kemungkinan kerongkong untuk mengulum bahagian kemaluan. Ia biasa dilakukan sebagai aksi percumbuan sebelum, sebagai keseronokan kelakuan seks, atau ketika bersetubuh. Ia kadang-kadang dilakukan tanpa termasuk bentuk-bentuk aktiviti seks yang lain.
Kaedah Fellatio

Fellatio stimulasi mulut pada kelenjar zakar.
Fellatio bermakna seorang lelaki atau wanita meletakkan mulutnya ke dalam kelenjar zakar dan mengulumnya dengan lidah, juga meraba tangan mereka pada keseluruhan zakar lelaki itu. Hisapan biasanya dilakukan untuk menambah tekanan dan rabaan dilakukan pada zakar. Sementara kelakuan fellatio dilanjutkan, penerima boleh menyumbang air pra-ejakulasi pada air liur pemberi, memberikan hasil zakar lebih licin dan menambah pengalaman perasaan erotik. Air ini dibuatkan oleh kelenjar Cowper dan bukannya air mani, walaupun ia mengandungi kesan sperma. Terpulang kepada penyumbang, stimulasi ini boleh menghasilkan sebarang puncak syahwat dan ejakulasi air mani. Kalau air mani dimasukkan ke dalam mulut, ia terpulang sama ada ditelan atau tidak ditelan (slanganya, ludah atau telan).

Posisi Seks 69 Sementara kegunaan mulut untuk berstimulasikan zakar, adalah pusat cirinya fellatio, sering teman asmara berstimulasi serentak batang zakar dengan tangannya untuk memberikan lelaki itu perasaan zakar telah dikelilingi. Sesetengah wibawa (seperti Franklin, The Ultimate Kiss, muka surat 62) bercadangkan ini sebagai cara paling memuaskan dengan memberi seks oral pada seorang lelaki. Satu lagi teknik berkesan adalah dengan memasukkan dan mengeluarkan kepala zakar dari mulut dengan sangat laju (tanpa menurun ke pangkal batang). Sesetengah menganggapkan seks oral sebagai kebesaran ego, mempercayai bahawa tindakan demikian adalah sejenis penguasaan ke atas teman asmaranya. [1] Fellatio tidak sahaja dilakukan pada satu orang, malah sesama sendiri, terutamanya kalau dua atau lebih orang yang melakukan perhubungan seks lelaki. Istilah ini dikenali sebagai Posisi Seks 69. Posisi ini dikenali dengan golongan lelaki homoseksual kerana sangat memuaskan hati semua di antara mereka yang berasmara.


Cunnilingus
Cunnilingus adalah kelakuan menggunakan mulut dan lidah untuk stimulasi kemaluan perempuan, tertamanya kelentit. Istilahnya berasal sebuah alternatif perkataan Latin untuk faraj (cunnus) dan dari perkataan Latin untuk lidah (lingua). Hanya satu pertiga dari puncak syahwat mudah dilakukan sewaktu kelakuan berasmara. Pelancapan dan cunnilingus adalah cara alternatif untuk wanita memuncak orgasma dengan teman asmara. Kelentit adalah bahagian yang tersensitif pada hampir semua wanita, tetapi boleh jadi sensitif untuk berstimulasi selanjutnya pada waktu tertentu, terutamanya pada langkah awal dan bagus dimulakan dengan lembut dan kurang tumpukan pada bibir kemaluan dan kawasan kelamin itu sendiri. Cunnilingus adalah mudah ditemankan oleh kemasukan jari atau permainan seks ke dalam faraj, yang membenarkan stimulasi serentak bintik-g, atau ke dalam anus, yang mana sahaja banyak wanita mendapati menghasilkan sensasi yang tergigih. Banyak aktiviti-aktiviti dapat menemani cunnilingus untuk menambah keseronokan keseluruhan, sudah tentu, dihadkan hanya oleh kebolehan kesukaan lebih, fizikal, anatomi dan berbagai tugas. Pada budaya lesbian sebuah istilah slanga umum digunakan ialah "memberi lidah" atau "perkhidmatan lidah."

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Blog Widget by LinkWithin